| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ziarnochodek młody adept

|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 17:04 Temat postu: |
|
|
nie, na to lato planuję mój debiut  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maćko mistrz animacji

|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 17:10 Temat postu: |
|
|
hehe
a jan jedzie? _________________ ;f |
|
| Powrót do góry |
|
 |
janek.c właściciel studia

|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 22:29 Temat postu: |
|
|
ja się jeszcze zastanawiam  _________________ Zapraszam na stronę z moimi filmami http://coftaj.net16.net |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kpulka młody adept

|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 18:36 Temat postu: |
|
|
Witam
Rzadko tu bywam ostatnio
Z takich ważniejszych osobistości w tym roku będzie Dumała i Wilczyński
Temat Książka!! Przed chwilą widziałem się z orgzanizatorem  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 18:40 Temat postu: |
|
|
Ja panu Wilczyńskiemu zawdzięczam mój pierwszy film animowany Wiewiórka 1 zrealizowany w 2006 roku na WFA w Legnicy, a z Dumałą niewiele miałem styczności. Ja jeszcze nie wiem czy będę w tym roku ponieważ budżet rodzinny w tym roku jest ograniczony
Pozdrawiam
edit: Kuba, wiesz kto w tym roku jest organizatorem, czyżby znowu szanowny pan Zawisza..?  _________________ Zapraszam na stronę z moimi filmami http://coftaj.net16.net |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ziarnochodek młody adept

|
Wysłany: Nie Sie 09, 2009 11:22 Temat postu: |
|
|
słuchajcie, a jak to jest z tym wyborem technik i stanowisk? :O bo jak patrzę na ten plan zamieszczony na stronie LCK, to już następnego dnia po przyjeździe jest to zapisane o3o trochę mnie to przeraża, bo sama nie wiem jak mogę zdecydować się na jakąś technikę już na drugi dzień, nie mając o niej zielonego pojęcia i w ogóle jestem trochę zestresowana, że nie wymyślę żadnej ciekawej fabuły, bo u mnie z pomysłami jest tak, że przychodzą i odchodzą niespodziewanie, a tutaj z planu wynika, że w dwa dni mamy się zdecydować i zacząć realizować chyba, że w rzeczywistości wygląda to inaczej, to mój pierwszy raz na warsztatach
i zameldować się mamy na tej ul.Chojnowskiej, tj. w Centrum Kultury? |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Sie 09, 2009 13:00 Temat postu: |
|
|
Nie przejmuj się tym planem, co roku jest prawie ten sam tylko nazwy imprez zmieniają w praktyce wygląda to zupełnie inaczej, na początku zostanie wam przedstawiony temat warsztatów (nieoficjalnie widomo, że to będzie Książka), a potem będziecie myśleć na scenariuszami, a w razie wątpliwości macie do dyspozycji doświadczone osoby (Pan Stanisław Lenartowicz, Witold Giersz, oraz Tadeusz Wilkosz, ale nie radze chodzić do niego z pomysłami bo on zaraz zmieni Ci wszystko i z tego co samemu wymyślisz nic nie zostanie, albo wymyśli zupełnie inny pomysł i będzie kazał Ci to zrealizować ). Tak na tą Chjnicką do LCK;u trzeba się zgłosić, a najlepiej wczesniej zadzwonić do Pauliny Knap (tel.602 380 582), ona zajmuje się sprawami organizacyjnymi i powie Ci dokładnie co masz zrobić.
Powodzenia i udanych warsztatów.  _________________ Zapraszam na stronę z moimi filmami http://coftaj.net16.net |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kpulka młody adept

|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 14:07 Temat postu: |
|
|
Zawisza zawsze był organizatorem z tego co mi wiadomo (na pewno bardzo długo je prowadził).
-W pierwszym dniu jest otwarcie... co roku mam deja vu, bo podobnie to wyglada tylko twarze się zmieniają Zawisze przywołuje temat warsztatów, wraz z innymi wykładowcami starają się w jakiś sposób inspirować itd
-dostajesz kartkę i masz rozrysować storyboard (scenopis jak kto woli).
-omawiasz go z jakimś wykładowcą (ja także odmawiam Wilkosza [pana od koralgola])
-jednocześnie musisz się zastanowić nad techniką... wykładowcy często pomogą także w rozwiązaniu pewnych problemów poprzez zastosowanie różnych sztuczek
Zazwyczaj na pierwszy ruszt do animowania idą wycinanki. Tutaj nie ma sensu aż tak długo się przygotowywać. Wycinasz postaci i siadasz pod kamerą... często w 2/3 dniu się już zaczyna.
Do tego dochodzi animowanie solą i innymi sypkimi materiałami.
Z kolei przygotowanie do animacji kukiełkowej trwa dłużej więc i animację zaczyna się później
Najbardziej elastycznie natomiast mają rysownicy... Dostaje się lightbox i szaleje się gdzie się chce i kiedy się chce... często nawet poza warsztatami.
Jak już się narysuje całą animację to idzie się z wszystkimi kartkami pod kamerę i foci każdą kolejną klatkę.
Zakwaterowanie zwykle było w internacie liceum katolickiego, które mieści się odrazu przy LCKu... chociaż ostatnio było w schronisku młodzieżowym nieco dalej, koło niegdyś pieknego parku legnickiego (którego teraz w 80% nie ma z powodu nawałnicy ). Uff
do zobaczenia na warsztatach  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ziarnochodek młody adept

|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 16:48 Temat postu: |
|
|
dzięki za odpowiedzi  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Daavis moderator

|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 21:46 Temat postu: |
|
|
W sumie to nie śledzę uważnie tego tematu ale tak jakoś mi się rzuciło w oczy...
| kpulka napisał: |
-omawiasz go z jakimś wykładowcą (ja także odmawiam Wilkosza [pana od koralgola])
|
Czemu? Tak z ciekawości pytam.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Sie 11, 2009 09:44 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Tadeusz Wilkosz, ale nie radze chodzić do niego z pomysłami bo on zaraz zmieni Ci wszystko i z tego co samemu wymyślisz nic nie zostanie, albo wymyśli zupełnie inny pomysł i będzie kazał Ci to zrealizować Laughing ) |
Facet wiele wie ale mało kontaktowy i jak wyżej  _________________ Zapraszam na stronę z moimi filmami http://coftaj.net16.net |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kpulka młody adept

|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 21:53 Temat postu: |
|
|
Chcę przypomnieć, że warsztaty w tym roku znowu powracają
http://www.lck.art.pl/index.php?glowna=szczegoly_kalendarium&nr_kalendarium=275
Jak gadałem z organizatorami to Legnickie Centrum Kultury będzie się starać rozruszać tę imprezę. W tym roku towarzyszyć będzie O.S.T.R wraz z animacjami Balbiny Bruszewskiej (rok temu był Możdżer i Wilczyński). Reszty narazie się nie orientuję, ale będzie oczywiście stała ekipa profesorów. |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 22:22 Temat postu: |
|
|
Ja bardzo tęsknię za Legnicą, ale boję się że ja znowu pojade to nie będzie tak fajnie jak wcześniej. Poza tym widzę, że cena warsztatów mocno skoczyła w górę.. nie wiesz czemu.
BTW Jak się masz Kuba?  _________________ Zapraszam na stronę z moimi filmami http://coftaj.net16.net |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|