| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Juliusz młody adept

|
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 10:59 Temat postu: |
|
|
Wyglada troche jak Robot Bill z Neverhooda i ma tak samo dobry klimat
nice job  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sinsky animator

Dołączył: 06 Lis 2009 Posty: 270 Skąd: Brześć Kujawski/Włocławek
|
Wysłany: Czw Lip 15, 2010 14:02 Temat postu: |
|
|
Juliusz, już co najmniej kilka razy moi znajomi mieli takie skojarzenia;] _________________ Sinsky |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kubahades animator

|
Wysłany: Pią Lip 16, 2010 15:02 Temat postu: |
|
|
| ojj pamiętsa się jak się grało w tą gre. meeee billl!!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mala wasz ukochany admin

|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 00:39 Temat postu: |
|
|
a mnie sie skojarzyl z robotem z iron giant
makieta wyglada zabojczo ja robiles te skaly? czy to prawdziwe? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sinsky animator

|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 14:46 Temat postu: |
|
|
Hmm.. Śladowo pojawiają się małe kamyczki. Odnośnie skarpy, to był to gips plus akwarela. Na zdjęciach rzeczywiście wygląda dość realistycznie;]
Warto nałożyć kilka warstw kolorów. Na początku nałożyłem brązowy podkład, później kilka odcieni żółci i zieleni, następnie jaśniejszy brąz... Na sam koniec kilka pociągnięć białym i mamy gotową skałkę.
Wszystko wyrzeźbione nożykiem Oczwiść.
A to fragment ze stronki:
| Cytat: |
O makiecie miasta
Część makiety, jaką tutaj widzicie, została wykonana w dwa dni. Zbudowana została z materiałów, jakie akurat miałem pod ręką.
Podstawą tego fragmentu jest deska pilśniowa, pocięta i sklejona klejem uniwersalnym. Pomimo tego prostego łączenia jest wystarczająco solidna. Aby ukształtować teren, pociąłem rurę PCV, przykleiłem do podstawy i na wierzch przytwierdziłem karton (też tym samym klejem uniwersalnym). Przyszedł czas na utworzenie jakiegoś sensownego podłoża, tak więc w niewidocznych miejscach poupychałem resztki potłuczonego gipsu i fragmenty styropianowego opakowania, następnie zalałem je gipsem.
Drugiego dnia zabrałem się za "topografię właściwą", czyli rzeźbienie szczegółów i malowanie. Do rzeźbienia wystarczył mi wąski nożyk modelarski, do malowania użyłem akwarelówek. Jako roślinność posłużył mi mech, który leżał już chyba drugi miesiąc w piwnicy (Oczywiście nadal tak samo zielony, bez potrzeby konserwowania!). Przymocowany tym samym klejem. Piasek został wykonany z piasku (seerio?) zmieszanego z mączką ziemniaczaną, odrobiną kleju do podłóg (wikol) i wodą. Mączka jest tutaj po to, aby mokry piasek nie osuwał się po pionowej powierzchni, wikol po wyschnięciu zmienił papkę w kamień.
Po południu postanowiłem zrobić tam na szczycie dom, na razie udało mi się ukończyć dach i pół bocznej ściany. Moduły są zdejmowalne, jak było wcześniej wspomniane ułatwia to kręcenie ujęć w środku. Konstrukcja z grubego drutu jest tak ułożona, aby bez klejenia była stabilna - sprężystość i napięcie stali powoduje, że całość się nie chwieje. Z podłogą było nieco wariacji, z początku nakleiłem na nią kolorową bibułę, później zdecydowałem się okleić ją całą czerwonym kolorem i "nabłyszczyć" streczem. Wyszło nawet dość ciekawie, spróbuję to jeszcze polakierować, aby powierzchnia lepiej odbijała światło. Odnośnie schodów... Zostały wykonane z modeliny. Nie, nie szkoda mi materiału, akurat modeliny mam w bród. Ulokowane jeszcze przed zastygnięciem masy piaskowej.
Karłowate drzewko też zostało wykonane z modeliny. Mech na nim został zakonserwowany w glicerynie, okazało się jednak, że gliceryna wybiela mech. Wszakże świetnie to wygląda.
Robot stojący obok drzewka to Goz.
|
_________________ Sinsky |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sinsky animator

|
Wysłany: Sro Lip 21, 2010 14:29 Temat postu: Nowa strona internetowa projektu! |
|
|
Nowa strona internetowa projektu!
Zapraszam;]
W miarę upływu czasu zostaną wypełnione luki w opisach postaci i miejsc. Najprędzej za dwa tygodnie, jak uda mi się zrobić makietę. _________________ Sinsky |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mala wasz ukochany admin

|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 00:54 Temat postu: |
|
|
podziwiam twoja zdolnosc do pchania produkcji do przodu, naprawde
i czekam na premiere  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomasz właściciel studia

|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 13:12 Temat postu: |
|
|
30 min to sporo materiału, wystarczy ci te 8 miesięcy?
Coś czuję że termin premiery trochę się przesunie no ale prace widzę idą do przodu  _________________ Moje animacje:
www.youtube.com/user/tommmasz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sinsky animator

|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 15:31 Temat postu: |
|
|
| Wraz z końcem wakacji planuję skończyć makietę i pozostanie mi wtedy jakieś 6 miesięcy na nagrywanie ścieżki dźwiękowej i cykanie klatek... Termin może się przedłużyć, ale i tak wyjdzie to na dobre;] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luk młody adept

|
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 19:25 Temat postu: Wow |
|
|
Jestem pełen podziwu , to chyba najkonkretniejsza praca jaka znalazłem na forum ale jestem tu od wczoraj Świetna postać robota neverhood faktycznie jest pierwszym skojarzeniem , zmartwiła mnie tylko sama jakość animacji która pokazałeś musisz zainwestować w aparat i światło rozproszyć , rozmiękczyć tak mi się wydaje ale nie bierz moich spostrzeżeń na poważnie bo wogule się nie znam na takiej animacji
Przejeżdżam stronę projektu , widzę kilka postaci i wspaniałe makiety, ciekawi mnie scenariusz czy sam go napisałeś czy ktoś go ocenił ?? Bo taka praca musi mieć warty wysiłku fundament. _________________ --------------------
http://lukj.digart.pl/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sinsky animator

|
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 19:48 Temat postu: |
|
|
Tak, scenariusz kształcę już drugi rok i do zmiany pozostały drobne szczegóły. Jest dobry, niebanalny i odpowiedni na 15-20 minut. Nie chcę go tutaj wklejać, bo "momenty" są zaskakujące...
Aparat mam, Nikona D100. Jest naprawdę świetny - Przy długim czasie naświetlania uzyskuję niesamowite kolory. Naprawdę
Ach, mam nowy stuff, ale dopiero jutro będę mógł go ogarnąć. Zapraszam od rana, będę tutaj dopisywał.
Pozdrawiam, _________________ Sinsky |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Luk młody adept

|
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 19:54 Temat postu: |
|
|
D100 to spoko luz dobry aparat myślałem po tym filmiku z robotem ze robisz jakąś małpką , jak scenariusz jest dobry + to co już widzę to będzie napewno super film , zatem kibicuję i obserwuję  _________________ --------------------
http://lukj.digart.pl/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sinsky animator

|
Wysłany: Czw Sie 19, 2010 19:58 Temat postu: |
|
|
Tak, tamten film był cykany internetówką
Dzięki za wsparcie!
Widok z boku:
Ciuchy z silikonu:
Będzie trochę tłumaczenia... Może innym razem.
[b]Główka z silikonu.[b]
Odlew ze zwykłego gipsu, względnie niezła jakość.
Pozdrawiam _________________ Sinsky |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|