| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
bemoll młody adept

|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 11:50 Temat postu: od filmu do animacji stop motion:) |
|
|
Witam Serdecznie,
od kilku lat zajmuję się filmem. ( krótki metraż , dokument, kilka offowych produkcji ) Posiadam kamery SONY HVR-HD1000E oraz HDR-AX 2000E kilka świateł.
W najbliższym czasie planuje zakupic animatora HD.
Mam do was pytanie, ponieważ spotkalem się ze sprzecznymi opiniami:
DO stop motion pełnoklatkowa lustrzanka czy kamera HD bedzie rówinie dobrym rozwiązaniem? Może głupie wydaje się w/w pytanie ale rozmaiwam z rożnimi ludzmi zamującymi sie animacją ...jedni twierdzą tak inni owak.
Przymierzam się wstępnie do realizacji teledysku poklatkowo ( narazie rysuje storry )
pozdrawiam serdecznie
Bemoll |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tomasz właściciel studia

|
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 12:29 Temat postu: |
|
|
aparat, kamera jest di filmow, aparat do zdjec i sekwencji zdjec (czyli w tym momncie stop motion) _________________ Moje animacje:
www.youtube.com/user/tommmasz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mala wasz ukochany admin

|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 01:16 Temat postu: |
|
|
tak z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec, ze lustrzanka lepiej sprawdzi sie w tej roli
ale...
jak zawsze jest pewne ale - moja ocena opiera sie na przezyciach:
ze stara kompaktowa kamera sony, ktora nie byla do konca sprawna i tylko nerwy mi napsula;
zwykla kompaktowka tez sony, ale lepszej generacji i tez musze powiedziec, ze myslalam, ze praca z nia bedzie przyjemniejsza niz byla
popsutym kompaktowym aparatem olympus
i
nikonem /lustrzanka oczywiscie/
i nikona nie zamnienilabym na zadna kamere /z rodziny kompaktowek, bo narazie tylko z takimi miaa do czynienia/  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|