Wysłany: Pon Lip 19, 2010 20:36 Temat postu: Do biedronki przyszedł żuk...
Wrzucam swoją wersję bajki o Żuku co szukał miłości
i Biedronce co wolała Muchomora.
Rysowane, kolorowane i animowane wspólnymi siłami rodzinnego kolektywu;]
Świetne!
Płynne rysunki wprawiają w zachwyt. Animacja pierwsza klasa, profesjonalna (Pomijając przesterowanie mikrofonu).
Robi dobre wrażenie, treść została sprawnie "skompresowana", nie ujmując formie... Nie mam nic do zarzucenia.
Rewelacja.
Jesteście na dobrej drodze ku profesjonalności.
Zostało wam już tylko nawiązać kontakt z kimś kto nagra wam profesjonalny głos.
Nie musi się to nawet wiązać z jakąś kasą.
Są osoby które dysponują profesjonalnym sprzętem i chętnie podejmą się nagrań dla własnej satysfakcji. Prześledźcie odpowiednie fora a napewno kogoś znajdziecie.
Oczywiście dźwięk w waszej animce nie był zły, ale jeśli chcecie osiągnąć większy profesjonalizm to radził bym wam się nad tym zastanowić.
kubahades napisał:
a w jakim programie to rysawałeś/aś , czy to były skany? bardzo płyninie i przejrzyście.
przyłączam się do pytania chociaż domyślam się że skany to jednak nie były.
Co do wcześniejszego pytania, to całość powstała na komputerze, przy pomocy szeroko pojętego pakietu Adobe ( głównie Flash, AE i PS) i tabletu Intuos4.
Lektor faktycznie nagrywany na szybko na słabej jakości kartę muzyczną.
Było sporo walki z bramkowaniem szumu. Ale strasznie to się wszystko przeciągało i zdecydowaliśmy się wrzucać to co mamy;]
Mam dostęp do sensownego studia realizacji dźwięku, tylko zajmie to trochę czasu.
Jak tylko poprawimy dźwięk, to wrzucę film do wątku.
Dzięki za pozytywne posty.
Nie posiadanie jest tutaj problemem lecz umiejętność obsługi. Profesjonalne animacje mogą powstać nawet w paincie. Gdybyśmy żyli w średniowieczu już by cię pocięli.
Ostatnie zrobiłem animacja na paincie, ale nie moge jej dodać na youtube bo... nie da się tego zapisać jako film (super )
A jak chce to nagrać programem do nagrywania pulpitu to ucina mi kratki i animacja jest nie płynna. A ta animacja jest super.
Taak, przejeżdzasz zaznaczoną bitmapą po scenerii:P
Z tymi programami zawsze były problemy. To przez kompresję, JPEGa długo się zapisuje, a BMP dużo waży. Spróbuj zmniejszyć rozdzielczość i zapisywać klatki nieskompresowane (opcja "Pełne klatki, nieskompresowane"), później konwertujesz kodekiem.
Nie rób offtopa, jakby co pisz na PM.
Pozdrawiam _________________ Sinsky