grabarz art director

|
Wysłany: Sob Gru 26, 2009 21:21 Temat postu: trakAxPC Pro 3 |
|
|
Przedstawiam program, który szczerze mogę polecić każdemu, kto potrzebuje prostego programu do zmontowania i udźwiękowienia swojej animacji.
http://www.trakax.com/
Jak przekonują twórcy, ich celem było stworzenie łatwego w obsłudze programu, bez zbędnych opcji, ale nie pozbawionego ciekawych funkcji. Podobnie jak w przypadku innych programów tego typu praca z trakAx polega na przeciąganiu plików na ścieżki i komponowaniu w ten sposób swojego arcydzieła. Gotowy materiał można eksportować do wielu formatów, możliwy jest bezpośredni upload na YouTube.
Z opcji, które szczególnie mnie zainteresowały mogę wymienić:
- bardzo sprawnie działający podgląd. Kończę prace nad animacją w formacie HD 720p i podglądanie filmu jest czystą przyjemnością,
- możliwość bezpośredniego nagrywania dźwięku w programie,
- obsługa kodeku H.264 odpowiedzialnego za kompresję do formatu HD,
- liczne filmy instruktażowe, po których obsługa programu staje się wręcz banalna,
- program przez 30 dni jest w pełni funkcjonalny, a jeśli komuś nie zależy na HD, to może korzystać z większości funkcji bez żadnych ograniczeń po upływie okresu próbnego,
- za program można zapłacić przez PayPal, a cena waha się w granicach 100 zł,
- może jestem przewrażliwiony na tym punkcie, ale bardzo ważny jest dla mnie wygląd programu. Interfejs trakAX jest po prostu bardzo ładny. |
|