Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 
animuj.pl
ANIMUJ.PL FAQ SZUKAJ GRUPY UŻYTKOWNICY PROFIL

trakAxPC Pro 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ANIMUJ.PL Strona Główna -> Montaż / Efekty specjalne / Postprodukcja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grabarz
art director
art director

PostWysłany: Sob Gru 26, 2009 21:21    Temat postu: trakAxPC Pro 3 Odpowiedz z cytatem

Przedstawiam program, który szczerze mogę polecić każdemu, kto potrzebuje prostego programu do zmontowania i udźwiękowienia swojej animacji.

http://www.trakax.com/

Jak przekonują twórcy, ich celem było stworzenie łatwego w obsłudze programu, bez zbędnych opcji, ale nie pozbawionego ciekawych funkcji. Podobnie jak w przypadku innych programów tego typu praca z trakAx polega na przeciąganiu plików na ścieżki i komponowaniu w ten sposób swojego arcydzieła. Gotowy materiał można eksportować do wielu formatów, możliwy jest bezpośredni upload na YouTube.

Z opcji, które szczególnie mnie zainteresowały mogę wymienić:
- bardzo sprawnie działający podgląd. Kończę prace nad animacją w formacie HD 720p i podglądanie filmu jest czystą przyjemnością,
- możliwość bezpośredniego nagrywania dźwięku w programie,
- obsługa kodeku H.264 odpowiedzialnego za kompresję do formatu HD,
- liczne filmy instruktażowe, po których obsługa programu staje się wręcz banalna,
- program przez 30 dni jest w pełni funkcjonalny, a jeśli komuś nie zależy na HD, to może korzystać z większości funkcji bez żadnych ograniczeń po upływie okresu próbnego,
- za program można zapłacić przez PayPal, a cena waha się w granicach 100 zł,
- może jestem przewrażliwiony na tym punkcie, ale bardzo ważny jest dla mnie wygląd programu. Interfejs trakAX jest po prostu bardzo ładny.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ANIMUJ.PL Strona Główna -> Montaż / Efekty specjalne / Postprodukcja Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: